Coiffure AwardsNieuws

Coiffure Awards 2019

Hakan & Kirsten Alacali van Blur Hairstudio uit Enschede tijdens Coiffure Awards gala wederom in de prijzen gevallen.

Het kappers echtpaar Alacali uit Enschede ging zondagavond 12 mei tijdens het kappersgala van het jaar, opnieuw met twee coiffure awards naar huis. Hakan Werd voor de vijfde maal uitgeroepen tot beste kapper van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, zijn vrouw Kirsten nam voor de derde maal de Schwarzkopf Haircolor Technician of the Year Award in ontvangst.

Coiffure Awards 2019 – Hakan Alacali Dames regio Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel

De jury over Hakan Alacali;

“Textuur, vorm en kleur passend in de smaak van de tijd. Een geweldige serie waarin simplicity, vrouwelijkheid en eigenheid de boventoon voeren”

Coiffure Awards 2019 – Kirsten Alacali – Schwarzkopf Haircolor Technician of the Year

Het juryrapport van Kirsten Alacali luidde;

“Kleuren en vormen spelen met elkaar en dagen elkaar uit, Gewaagd en krachtig. Het geheel zorgt voor een edgy kleurrijk beeld. De mysterieuze ondertoon geprikkeld de zintuigen en vraagt naar meer”

STERREN, SHOWS EN SPETTERENDE OPTREDENS
Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 13 Coiffure Awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van stijl icoon Eva Jinek. De gasten werden op de rode loper muzikaal ontvangen door acteur en DJ Geza Weisz.

Tijdens het viergangen diner van Oseven, presenteerde Schwarzkopf Professional haar Essential Looks collectie in een energieke presentatie. De tweede haarmodeshow gaf het podium aan Bianca van Zwieten, Hairdresser of the Year 2018. Met haar show ‘A Vanity Fairytale’ nam zij de gasten mee op een sprookjesachtige reis naar een ‘socialites party’, waarin een brede diversiteit in body shapes, gender en afkomst te zien was. De looks waren geïnspireerd door de klassieke hairstyles uit de ‘Victorian era’, maar werden gecombineerd met moderne, poppy kleuren en vormen van nu. De avond kreeg een verrassend intermezzo met Ali B en werd spetterend afgesloten door OG3NE.

Bij het gala waren meerdere bekende Nederlanders aanwezig om de bekendmaking van de befaamde kappersprijzen bij te wonen. Onder andere Victoria Koblenko, Kim Kötter, Jaap Reesema, Liz Snoijink, Mari van der Ven, Catherine Keyl, Saar Koningsberger, Jody Bernal, Laura Ponticorvo, Elize, Janice Bosmans, Marijke Helwegen, Mika van Leeuwen, Bastiaan van Schaik en Teun Föhn gaven acte de présence.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “De Coiffure Award biedt de kapper een podium om hun vakmanschap aan een breed publiek te tonen. We delen als organisatie samen met de kappers de passie voor haar. De Coiffure Award laat de Nederlandse kappersbranche creatief groeien.”

Marian Kaak (Coiffure Media) “Het kappersvak is meer dan alleen ambacht. Het draait om passie, creativiteit, een fashion feeling en visie. Tijdens de Coiffure Award komt dit allemaal bij elkaar. Dat maakt deze wedstrijd zo uniek.”

VEEL WINNAARS EN FAVORIETEN
Naast de onderscheidingen voor Hakan & Kirsten werden er nog 11 awards uitgereikt. Joffrey Conings de eerste prijs voor de categorie ‘dames de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en de ‘Avantgarde Award’, Sanne van ’t Hoog nam de eerste prijs voor het onderdeel ‘dames in regio Noord- Holland en Flevoland’ mee naar huis. Juliette den Ouden had de beste serie in de categorie ‘heren regio Noord’ en de Nederlandse pers beloonde haar met de ‘Pers Award’. De ‘Young Talent Award’ voor deelnemers t/m 21 jaar ging naar Kim van ’t Hooft. De hoofdprijs ‘Hairdresser of the Year 2019’ ging naar Arjan Bevers die eerste werd in de categorie ‘dameskapsels Zeeland, Noord-Brabant & Limburg’ en ‘heren regio Zuid’. Zijn salon Avanti Kappers nam ook de ‘Team Award’ in ontvangst. Tot slot ging de ‘Consumer Award’, die werd gekozen door het Nederlandse publiek, naar Denise van de Leur van Haarstudio Denise uit Gouda.

OVER COIFFURE AWARDS
De Coiffure Award – opgericht in 1992 door Schwarzkopf Professional in samenwerking met Coiffure Media – tracht de kappersbranche naar een hoger niveau te tillen en zet zich in voor de rol en bevordering van de kapper. Alle belangstelling gaat uit naar het ambacht en de passie die de kappers presenteren. Ieder jaar worden er weer trends gezet met de Coiffure Award: samen creëren de deelnemers de meest invloedrijke modebeelden.

De jurering voor de Coiffure Award 2019 vond plaats in drie fases. In de eerste fase werden de inzendingen beoordeeld door de pers jury bestaande uit 23 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende media. Vervolgens werden de inzendingen bekeken door de vakjury met 16 Nederlandse haar- en beautyspecialisten. Tot slot bekeken 7 Britse topkappers het werk van de genomineerden. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op de juiste balans tussen techniek, kapsel, visagie, styling en fotografie.

Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl

fotografie: Jeroen Snijders

De winnende beelden dameskapsel Groningen, Friesland, Drenthe & Overijssel
Haarstyling: Hakan Alacali
Fotografie: Ivo de Kok
Styling: Kirsten Alacali
Visagie: Mariska de Jong

Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year Award
Haarstyling: Kirsten Alacali
Fotografie: G+K Photography
Styling: Kirsten Alacali
Visagie: Mariska de Jong

Special Thanks to Coiffure Award.